Viralni hit: Snimljena borba risova na drvetu pred parenje

Radiosarajevo.ba
Viralni hit: Snimljena borba risova na drvetu pred parenje
Kanadski fotograf Amos Wiebe zaustavio se na šumskom putu kako bi snimio “epsku” scenu: Ženka risa borila se na neželjenim mužijakom pred parenje na vrhu drveta.

Wiebe je naveo da je se u srijedu vozio šumskim putem u blizini mejsta Grand Prairie u kanadskoj saveznoj državi Alberta, prije nego je primjetio dvije divlje mačke koje su se popele na tri metra visoko drvo.

Wiebe kaže da je izašao iz auta i da je pješačio oko pola sata, jer je čuo zvukove koje su divlje mačke napravile na drvetu dok su se borile.

Kosa vam se digne na glavi, taj zvuk je parao uši. Zvučalo je kao da je ženka ubijena u grmlju”, izjavio je Wiebe za Edmonton Journal.

Fotograf, koji je na Facebooku postavio video, kaže da je došao da snimi ženku, te se mužijak vratio kad je on snimao.

On je trčeči se popeo uz drvo i ponovo je pokušao se pariti s njom, ali je ženka ponovo počela urlati i braniti se”, izjavio je Wiebe.

Na kraju je mužijak ipak odustao.

“Konačno, kada je sišao dole, samo je polako odšetao u suprotnom pravcu. Izgledao je kao da nije baš sretan”, dodao je Wiebe.

Prema njegovim riječima, snimak videa je jedno od najboljih trenutaka u njegovom životu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije